Nyhetsbrev torsdag 4. januar: Iran, Bannon, Giske, Stenseng, boligpriser, Listhaug, våpensalg, flyktningkrisen

  God formiddag! Siste: Korrigert for sesongvariasjoner falt boligprisene 0,5 prosent i desember i fjor. Fallet har ikke vært sterkere siden finanskrisen. MILITÆRET GRATULERER SEG SELV: Den iranske revolusjonsgardens leder, general Mohammad Ali Jafar, erklærte i går at sikkerhetsstyrkene har slått ned opprøret fra landets «fiender»Han hevdet samtidig at demonstrasjonene («bråkmakerne») bare talte 15 000 personer totalt og at det aldri var flere enn 1500 på ett sted. Det er vanskelig å få oversikt over hva som er situasjonen i virkeligheten. Det kom meldinger om nye markeringer så seint som i natt - men dagen i dag vil trolig vise om regimet (med massearrestasjoner og døde demonstranter) har lykkes med å hindre at den åpne uroen kan vokse igjen. Forøvrig, et interessant sitat fra en demonstrant (for fire dager siden), til diskusjonen om økonomi vs. regimekritikk: «Når vi ikke har brød å spise, er vi ikke redd for noe». LANDSSVIKERE OG IDIOTER: En ny bok med et tilsynelatende ellevillt kildetilfang fra innsida av Det hvite hus og sfæren rundt Trump er omtrent det eneste samtaleemnet i Washington i dag. De første publiseringene i går førte til en um...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.