Nyhetsbrev torsdag 4. april: Giske snakker + Black Box filmet feil hus + Statsråd sjokkert over slaveri-skandale

SNAKKER UT (NEIDA): Trond Giske har latt seg intervjue av Adresseavisen i anledning Arbeiderpartiets landsmøte, som åpner i dag og der partiets tidligere nestleder for første gang på 20 år stiller uten en formell rolle. Premisset for intervjuet er at han ikke vil kommentere «forhold rundt sakene som førte til hans avgang, forholdet til partiledelsen eller etterspillet av barbesøket og videosnutten fra Bar Vulkan». Han vil ikke svare på om han er blitt en stein i skoen for deler av partiet og partiledelsen, ei heller si hva han tenker om at Jonas Gahr Støre torsdag indikerte at utenompolitisk støy har gitt lav oppslutning på meningsmålingene. Giske mener imidlertid at Senterpartiet er gode på å «vise frem avstanden mellom Oslo-eliten og resten av landet», noe han mener Ap også bør bli gode på. «Hvem er oslo-eliten», spør journalisten. «Det er folkene i den innerste beslutningskretsen i hovedstaden. Politikere, media, byråkrater», svarer Giske. APROPOS AP: Jonas Gahr Støre forsøkte i Politisk kvarter på NRK i dag tidlig å svare på kritikken fra arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), som har beskyldt Støre for løgn etter at han slo fast at regjering har «bygd et arbeidsliv hvor innleie og midlertidighet florerer». En gjennomgang fra Faktisk.no tidligere denne uken viser at Støre ikke var 100 prosent på ballen: Under...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.