Nyhetsbrev torsdag 26. april: Macron angrep trumpismen i Kongressen + Svenske nynazister rekrutterer

BROMANCE MED BAKRUS: Emmanuel Macrons tale for den amerikanske kongressen i går (video av hele talen her) var et heftig angrep på trumpismen og dens europeiske avleggere, på tampen av USA-besøket der mediene har hatt oppheng på hvor godt tone den franske presidenten har med Trump foran tv-kameraene. Macron pekte på politikere som «spiller på frykt og sinne», advarte mot «massiv deregulering og ekstrem nasjonalisme», harselerte med Trumps slagord ved å formane om å «make our planet great again», angrep klimafornektere, snakket om «nasjonalismens illusjon», tok Iran-atomavtalen i kraftfullt forsvar og manet til «sterk multilateralisme». Macron rundet av dagen med å vedgå på en...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.