Nyhetsbrev torsdag 24. oktober: Nærmer seg Halloween-Brexit + Menneskehandel-ofre var fra Kina

SNART HALLOWEEN: Hvem skal redde Boris? Statsministeren har to valg, ifølge The Guardian: Forsøke å tvinge sin fremforhandlede EU-avtale gjennom i parlamentet, noe som mildt sagt blir vanskelig. Eller risikere sin egen posisjon og styre direkte mot nyvalg før jul, noe som krever 2/3-flertall og dermed Labours støtte.   Johnsons avtale gikk forbi første hinder tirsdag, da de overordnede prinsippene ble vedtatt med 329 mot 299 stemmer. Men de folkevalgte skrotet deretter statsministerens forslag til en svært hektisk tidssplan for den videre behandlingen, som blant annet innebærer votering over tilleggsforslag og endringer. Et møte mellom Johnson og Labour-leder Jeremy Corbyn førte ikke fram onsdag. Statsministeren har nå sagt at han avventer et vedtak fra EU-landene, som han motvillig har bedt om en utsettelse. Samtidig jobber han iherdig for at utsettelsen skal bli kortest mulig, eller aller helst at EU sier nei. Vedtaket er ventet tidligst fredag. Enkelte kilder i Tory-partiet mener at det finnes et flertall i Underhuset for Johnsons EU-avtale. Men Downing Street-kilder frykter at Labour konsekvent vil stemme for å utsette behandlingen, samt svinge partipisken over de 19 representantene som bidro til at prinsippene rundt avtalen ble vedtatt tirsdag. Om behandlingen av avtalen fortsetter, kan også de «ulydige» Labour-representantene falle ifra dersom de ikke får inn endringer de mener er nødvendige. Og samtidig rykker Johnsons «halloween deadline» - 31. oktober klokken 23 - stadig nærmere. JAKTER MENNESKESMUGLERE: De 39 menneskene som ble funnet døde i kjølekontaineren til en lastebil i Essex i Storbritannia i går, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.