Mark Zuckerberg sier unnskyld og er villig til å la seg grille i en kongresshøring om Facebook som nyttig idiot eller medhjelper for datatyvene i Cambridge Analytica. Ellers:

GISKE-OPPRØR: Det er verdt å følge debatten om EUs tredje energimarkedspakke (inkl. Acer) i Stortinget i ettermiddag, der SV, Sp (som vil ha utsettelse) og Rødt (folkeavstemning) kommer til å kjølhaleArbeiderpartiet så godt de kan for avtalen med regjeringspartiene og MDGsom banker godkjenningen igjennom.Vi legger trolig ut stortingets direktefeed på Facebook i 14-tida.
Tirsdag - i skyggen av Listhaugs avgang - kom Trond Giske på banen mot Jonas Gahr Støre i saken, der også partisekretær Kjersti Stenseng er på nei-sida (men har holdt en lav profil). «Etter mitt syn er energipolitikken et område hvor vi har viktige nasjonale interesser å ivareta, og hvor en energiunion i EU kan passe dårlig for oss. Derfor stemte jeg mot å gå inn i dette, og at vi avventer og ser hvordan energiunionen blir», skriver Giske i en tekstmelding til Trønder-Avisa etter møtet i stortingsgruppa. Styremedlem i Trøndelag Ap, Marek Jasinski, er noe krassere: – Nå har både LO, AUF og store deler av partiorganisasjonen gått imot dette, men likevel er partiledelsen kun opptatt av å trumfe gjennom sine egne ønsker, sier han til Adresseavisen.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».