Du vet den byggingen de driver med rundt Stortinget, som holdt på å felle stortingspresidenten i fjor og som Michael Tetzschner (H) har kalt «Norges dyreste kjøkkeninngang» (men som i anstendighetens navn omfatter totalrehabilitering av en svær bygård i tillegg til en underjordisk tunnel og et nytt postmottak)? Vel, det blir enda dyrere.

Offisielle tall kommer seinere i dag, men etter det Dagens Næringsliv kjenner til må norske skattebetalere belage seg på å bruke ytterligere 100 millioner på byggeprosjektet. Totalkostnaden, som i 2015 var anslått til 1,1 milliarder, vil dermed overstige 2 milliarder kroner og må trolig ha ekstrabevilgninger i revidert statsbudsjett.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Klar for å få vite om enda en kjempesmell? Flyselskapet Norwegian har levert et underskudd for 2017 som er dobbelt så stort som ventet. Bjørn Kjos’ forklaring er global ekspansjon, flåtefornyelse og dyrere drivstoff mot slutten av året. Den legendariske finansmannen George Soros er blant dem som har «shortet» Norwegian-aksjen, altså stilt seg i en posisjon der han tjener på et kursfall, og kan nå gni seg i hendene.