Nyhetsbrev torsdag 12. april: Alle prøver å tolke denne Trump-tweeten + Nervegift-bekreftelse for Storbritannia

SNART, ELLER IKKE SNART: Twittermeldingen fra Donald Trump da han sto opp i morges kan tolkes som at et amerikansk angrep mot Assads styrker likevel ikke er nært forestående: «Never said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?”» Øvrig utvikling i Syria-saken:

  • President Emmanuel Macron hevder Frankrike – som etter alt å dømme vil delta i et eventuelt angrep – har bevis for at det ble brukt kjemiske våpen (klorgass, «minst») i Douma og at Assad-regimet sto bak.
  • Storbritannias statsminister Theresa May ser ut til å ha støtte blant de andre regjeringsmedlemmene for å bistå USA i et eventuelt angrep, og holder det åpent om hun i så fall vil iverksette det uten å konsultere Underhuset. Labour-leder Jeremy Corbyn sier at «mer bombing, mer drap og mer krig vil ikke redde liv» og krever at May kommer til parlamentet med beviser og begrunnelser før beslutningen tas. En 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.