Nyhetsbrev tirsdag 9. januar: Odvar Nordli, Nord-Korea, Carl I. Hagen, ghettoer, Danmark, Jens Stoltenberg

  God kveld! (Litt forsinket nyhetsbrev i dag) Tidligere statsminister Odvar Nordli (90), er død. «En av de store lederne i arbeiderbevegelsen har gått bort. Han var den jordnære, folkekjære politikeren som representerte det ekte sosialdemokratiet», skriver Jonas Gahr Støre i en pressemelding i kveld. (Her er Aftenpostens planlagte nekrolog). Ellers: TØVÆR UTEN TRUMP: Nord- og Sør-Korea er enige om at diktaturet skal sende en delegasjon til Vinter-OL neste måned, midt i atomvåpenraslingen. Under det oppsiktsvekkende møtet i den demilitariserte sonen ble landene også enige om å gjenåpne en militær krisetelefonlinje og fortsette med samtaler som kan hindre krigsutbrudd ved et uhell. (Nord-Korea sier de her ikke vil diskutere selve atomvåpnene - fordi de er rettet mot USA og ikke Sør-Korea...) LAR TRUMP SEG PROVOSERE TIL AVHØR? Hvis det faktisk finner sted, blir det en konfrontasjon mellom justismyndighetene og presidenten for historiebøkene. Det var Washington Post som i går skrev at etterforskningsleder Robert Mueller i slutten av forrige måned varslet Donald Trumps advokater om at han vil prøve å få i stand det aller mest pikante avhøret i Russland-komplekset allerede i løpet av noen uker. Det er ennå ikke klart om Trump faktisk vil sitte ansikt til ansikt med etterforskerne i d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.