Nyhetsbrev tirsdag 7. mai: Rasismedømt koranbrenner får stille til valg i Danmark + Trumps popularitet øker

MEDVIND FOR KORANBRENNER: Det muslimfiendtlige og etnonasjonalistiske partiet Stram Kurs, ledet av rasismedømte Rasmus Paludan, ble i går godkjent for lister til folketingsvalget i Danmark 5. juni, etter at over 20 000 underskrifter ble verifisert. Samtidig kan partiet skilte med flere meningsmålinger fra mai/april som indikerer at det kan nå den danske sperregrensen på to prosent2,4% (Voxmeter),  3,9 %(YouGov) og 2,7% (Megafon). Paludan ble nylig internasjonalt kjent for et demonstrasjon-stunt der han brenner Koranen surret i bacon. I to ulike straffesaker er han dømt for henholdsvis å ha forulempet politifolk og for en YouTube-video der han knytter «negrene i Sør-Afrika» til lav intellligens. Trolig består hele Paludans partiapparat i dag av tre personer. Det er hovedsaklig Dansk Folkeparti og de mer radikale innvandringsmotstanderne i Nye Borgerlige som nå lekker velgere til provokatørene i Stram Kurs, samtidig som meningsmålingene kan indikere at Paludan har mobilisert sofavelgere med lav tillit til etablerte politikere generelt. FÅR PENGER LIKEVEL: Utenriksdepartementet og Norad får igjen kritikk for dårlig kontroll med bistandsmidler, nå penger gitt til utdanningsformål. «Bistandsforvaltningen gjør sjelden grundige vurderinger av prosjektenes måloppnåelse og av om rapporteringen de mottar som støtte er pålitelig. Svak rapportering om resultater ser ut til å bety lite i vurderingen av videre støtte», skriver Riksrevisjonen ifølge NRK. STØTTE FRA 43 PROSENT: Like etter at Mueller-rapp...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.