Nyhetsbrev tirsdag 7. mai: Rasismedømt koranbrenner får stille til valg i Danmark + Trumps popularitet øker

MEDVIND FOR KORANBRENNER: Det muslimfiendtlige og etnonasjonalistiske partiet Stram Kurs, ledet av rasismedømte Rasmus Paludan, ble i går godkjent for lister til folketingsvalget i Danmark 5. juni, etter at over 20 000 underskrifter ble verifisert. Samtidig kan partiet skilte med flere meningsmålinger fra mai/april som indikerer at det kan nå den danske sperregrensen på to prosent: 2,4% (Voxmeter),  3,9 %(YouGov) og 2,7% (Megafon). Paludan ble nylig internasjonalt kjent for et demonstrasjon-stunt der han brenner Koranen surret i bacon. I to ulike straffesaker er han dømt for henholdsvis å ha forulempet politifolk og for en YouTube-video der han knytter «negrene i Sør-Afrika» til lav intellligens. Trolig består hele Paludans partiapparat i dag av tre personer. Det er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.