Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) har nettopp bedt twitterfølgerne sine «få ting ut av systemet» ved å stille ham spørsmål om Frp som han lover å svare på. Det kan fort... eskalere. Ellers:

MORNA, JONES: Huh? Visste du ikke at Barack Obama er en demon (se, fluene lander på ham!),  at bildene av myrdede 6-7-åringer etter Sandy Hook-massakren i 2012 bare var skuespill, at Pentagon har et hemmelig våpen som gjør folk homofile eller at Michelle Obama egentlig er en mann? Da har du gått glipp av de skrikende tiradene til Alex Jones, som er en av de mest kjente profitørene på falske nyheter i den paranoide Trump-æraen. (Ikke alt oppspinnet er like gjennomskuelig som eksemplene over, og noe av innholdet er mer Breitbart-aktige fordreininger enn direkte løgner). «Your reputation is amazing. I will not let you down», som Trump sa til Jones i 2016-valgkampen.
Men i løpet av de siste dagene har både Facebook, YouTube, Apple, Spotify, Pinterest og Linkedin gitt etter for massivt press og bannlyst «Infowars» og Jones' andre kanaler med tekster, podkaster, web-tv-sendinger og memer fra distribusjon i deres flater. (Twitter avventer fremdeles). Mens noen mener det var minst et par år for sent – og at Jones' ytringsfrihet er ivaretatt gjennom internett forøvrig – ser andre det som en dårlig idé at teknologiselskapene som styrer de aller fleste menneskers informasjonsstrøm begynner å definere innhold fra populære aktører som hatprat og trakassering. En del av debatten blir hvor smart det er å gjøre Jones til martyr i gærning- og ytre høyre-kretser (han har hatt millioner av følgere) og hvor giganter som Facebook egentlig skal sette grensa for innhold fra konspirasjonsteoretikere, nett-troll og propagandister framover.

IRAN-AFFÆREN: