Olemic Thommessens skjebne er fortsatt uavklart etter redegjørelsen om byggeskandalen i Stortinget i formiddag -  Knut Arild Hareide (KrF) avventer behandlingen i finanskomiteen og Høyre stiller seg foreløpig bak stortingspresidenten. Ellers:

OM MENN OG MANNFOLK: Statsminister Erna Solberg tar Sumaya Jirde Ali kraftfullt i forsvar i Klassekampen i dag«Det er helt uakseptabelt at Sumaya utsettes for negativ sosial kontroll fra nettroll på ytterste høyre. Med det mener jeg at de gjennom sin aggressive oppførsel har lyktes med å midlertidig tvinge henne til taushet. (...) «Negativ sosial kontroll er alltid uakseptabelt. Det er et paradoks at norske mannfolk/menn som klager over æreskultur i innvandrermiljøer, utøver en minst like streng sosial kontroll – bare med andre virkemidler», skriver hun.
Unge Høyre-leder Sandra Bruflot spisser kritikken direkte mot mannen som startet kampanjen mot Jirde Ali på , Helge Lurås. – Han tek heile høgresida til inntekt for sitt syn. Til det er det éin ting å seie: Eg er ikkje di høgreside, sier Bruflot til Klassekampen, og fortsetter: – Tinga dei skriv er heilt forkastelege. Dei kan ikkje seie at ho er uangripeleg på grunn av hudfarge, kjønn og klede, for så å gå til åtak mot henne av akkurat dei same grunnane.
Helge Lurås synes kritikken er vag og lite konkret.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».