TILLITEN TIL HAUGLIE: Statsminister Erna Solberg (H) har fortsatt «full tillit» til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), selv etter at statsråden i Stortinget tirsdag formiddag måtte be om unnskyldning til alle som er rammet av den massive NAV-skandalen der minst 48 personer er uriktig dømt for trygdesvindel og 2400 personer kan ha fått urettmessig krav om tilbakebetaling.

Trygderetten opphevet et feilaktig NAV-vedtak allerede i 2017, men det skulle gå enda to år før etaten og departementet reagerte. «Det er NAVs ansvar, og politisk, er NAV arbeidsministerens ansvar», sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i tillegg mener det fremstår som om departementet i mange måneder mottok urosignaler fra NAV uten at noen tok affære. Etter Hauglies redegjørelse holder han det fortsatt åpent om Arbeiderpartiet vil fremme mistillitsforslag mot statsråden, noe både SV og Rødt også vurderer.

«Staten skal gjøre opp for seg», sa Hauglie fra Stortingets talerstol tirsdag, der hun også varslet at regjeringen åpner sin egen granskning, samt at NAV-ofrene vil få fri rettshjelp.

HENLAGT: Politiet mener det ikke er grunn til å straffeforfølge bydelen eller enkeltpersoner etter at en mor og to voksne døtre ble funnet døde i en leilighet på Romsås i oktober 2017. Saken overføres nå til Statens helsetilsyn, som kan ilegge en administrativ reaksjon. Filter Nyheter har tidligere skrevet om hvordan moren i en periode mens døtrene ennå var umyndige, isolerte seg som følge av psykisk sykdom. Les vår store reportasje om dødsfallene her.