Nyhetsbrev tirsdag 5. november: Sa unnskyld til NAV-ofrene + Tror på Thunberg-effekt + «Thatcherisme på steroider»

TILLITEN TIL HAUGLIE: Statsminister Erna Solberg (H) har fortsatt «full tillit» til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), selv etter at statsråden i Stortinget tirsdag formiddag måtte be om unnskyldning til alle som er rammet av den massive NAV-skandalen der minst 48 personer er uriktig dømt for trygdesvindel og 2400 personer kan ha fått urettmessig krav om tilbakebetaling. Trygderetten opphevet et feilaktig NAV-vedtak allerede i 2017, men det skulle gå enda to år før etaten og departementet reagerte. «Det er NAVs ansvar, og politisk, er NAV arbeidsministerens ansvar», sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i tillegg mener det fremstår som om departementet i mange måneder mottok urosignaler fra NAV […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.