Nyhetsbrev tirsdag 5. november: Sa unnskyld til NAV-ofrene + Tror på Thunberg-effekt + «Thatcherisme på steroider»

TILLITEN TIL HAUGLIE: Statsminister Erna Solberg (H) har fortsatt «full tillit» til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), selv etter at statsråden i Stortinget tirsdag formiddag måtte be om unnskyldning til alle som er rammet av den massive NAV-skandalen der minst 48 personer er uriktig dømt for trygdesvindel og 2400 personer kan ha fått urettmessig krav om tilbakebetaling. Trygderetten opphevet et feilaktig NAV-vedtak allerede i 2017, men det skulle gå enda to år før etaten og departementet reagerte. «Det er NAVs ansvar, og politisk, er NAV arbeidsministerens ansvar», sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i tillegg mener det fremstår som om departementet i mange måneder mottok urosignaler fra NAV uten at noen tok affære. Etter Hauglies redegjørelse holder han det fortsatt åpent om Arbeiderpartiet vil fremme mistillitsforslag mot statsråden, noe både SV og Rødt også vurderer. «Staten skal gjøre opp for seg», sa Hauglie fra Stortingets talerstol tirsdag, der hun også varslet at regjeringen åpner sin egen granskning, samt at NAV-ofrene ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.