Nyhetsbrev tirsdag 30. oktober: Norsk statsborger tatt for attentatplan i Danmark + Trump bruker militæret i valgkampen

– IRAN PLANLA ATTENTAT I DANMARK, NORDMANN INVOLVERT: En norsk statsborger med iransk bakgrunn er pågrepet for å ha vært en del av attentatplaner mot eksil-iranere i Danmark, iverksatt av Irans etterretningstjenste. PST i Norge har bistått i etterforskningen. Pågripelsen har blitt holdt hemmelig siden 21. oktober, men mannen er nå varetektsfengslet. Ifølge den danske sikkerhetstjenesten PET forelå det etterretning om at navngitte personer i Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA) bosatt i Danmark, skulle drepes. «Det er en svært usedvanlig og svært alvorlig sak når Irans etterretningstjeneste planlegger et drap i Danmark. Det sier seg selv at dette ikke er noe vi kan eller vil akseptere», sa PET-sjefen på en pressekonferanse i ettermiddag. ASMLA er regnet som en terrororganisasjon av Iran, og de truede personene i Danmark er selv under etterforskning for å ha hyllet det blodige angrepet i Ahvaz i hjemlandet 22. september – et trolig motiv for attentatordren. Du husker kanskje den enorme politiaksjonen i Danmark 28. september, da antiterror-styrker stengte grenseoverganger og hovedfartsårer og mumlet om en kidnappingssak?  Den viser seg å ha vært utløst av at en mistenkelig bil ble sett ved boligen til ASMLA-lederen i Ringsted bare to dager etter at nordmannen så ut til å ha spanet på boligen til det viktigste attentatmålet. (Politiet trodde 28. september at drapsforsøket var i gang, men bilen viste seg å være småkriminelle urelatert til saken)...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.