Nyhetsbrev tirsdag 3. april: FpU-nestleder ennå kandidat etter Metoo-sak + Jeremy Corbyn i antisemittisme-trøbbel

MANGLET TRE PROSENT: Dagens syrligste tittel, fra Al Jazeera: «Abdel Fattah el-Sisi narrowly misses 100 percent of vote in Egypt». Den egyptiske presidenten endte nemlig med 97 prosent av stemmene i valget der alle al-Sisis motstandere (unntatt én helt ukjent kandidat som dukket opp på stemmesedlene i siste liten) enten trakk seg, ble fengslet eller straffeforfulgt. Bare 42 prosent av velgerne (25 millioner) møtte opp til tross for både bestikkelser og trusler fra presidentens allierte, og mange protesterte i det stille. Ifølge The Economist  var flere enn en million av stemmesedlene ugyldige, hvorav noen hadde begge kandidatene strøket ut til fordel for den populære fotballspilleren Mohamed Salah. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.