MANGLET TRE PROSENT: Dagens syrligste tittel, fra Al Jazeera«Abdel Fattah el-Sisi narrowly misses 100 percent of vote in Egypt». Den egyptiske presidenten endte nemlig med 97 prosent av stemmene i valget der alle al-Sisis motstandere (unntatt én helt ukjent kandidat som dukket opp på stemmesedlene i siste liten) enten trakk seg, ble fengslet eller straffeforfulgt. Bare 42 prosent av velgerne (25 millioner) møtte opp til tross for både bestikkelser og trusler fra presidentens allierte, og mange protesterte i det stille. Ifølge The Economist  var flere enn en million av stemmesedlene ugyldige, hvorav noen hadde begge kandidatene strøket ut til fordel for den populære fotballspilleren Mohamed Salah. Al-Sisi har nå fire år på seg til å bestemme seg for om han skal følge dagens grunnlov og gå av i 2022, eller sørge for at den blir endret.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».

PROVOSERENDE PÅSKEFROKOST: Labour-leder Jeremy Corbyn anklages for å «vise fingeren» til britiske jøder etter at han deltok på et tradisjonelt påskearrangement i regi av Jewdas – en radikal, antisionistisk gruppe eksil-israelere som er kjent for å bruke retorikk av typen «Israel er en stinkende kloakk og må behandles deretter» i sin kritikk av den jødiske statens politikk. Etter at opptredenen på påskemåltidet ble avslørt av høyresidebloggen Guido Fawkes, forsvarte Corbyns talsmann ham med at opptredenen på gruppas påskemåltid var rent privat og skjedde uten partilederhatten.
Den siste episoden sår sterk tvil om Corbyns løfter om å styrke arbeidet mot antisemittisme i partiet, etter flere dager med pinlige mediesaker som har vist at Labour-politikere stadig vekk klarer å ordlegge seg bekymringsverdig om jøder. (BBC har en god  oversikt). «Uavhengig om det er naivitet, stahet eller noe verre, så har Corbyn gitt kritikerne nok en grunn til å tro at han ikke tar bekymringene fra de jødiske miljøene så alvorlig som han burde»skriver Katy Balls i Spectator.