Nyhetsbrev tirsdag 29. januar: Boltons notatblokk + tysk eksos-tvil + britisk tro på europeisk kompromiss

UNNA VEI MED HUAWEI: Idet USA skal inn i handelsforhandlinger med Kina, tar amerikanske myndigheter ut tiltale mot den kinesiske teknologiselskapet HuaweiSelskapet anklages blant annet for å ha omgått sanksjonene mot Iran og for å ha stjålet forretningshemmeligheter. USA vil også søke å få utlevert Huaweis finansdirektør, som er under arrest i Canada. Selskapet nekter å ha gjort noe galt, og Kinas utenriksdepartement gikk i natt ut på statlig tv og anklaget amerikanerne for å ha politiske motiver for å «strupe en rettferdig og legitim forretningsdrift». I Europa, hvor Huawei mange steder er involvert i utbyggingen av det neste mobilnettet (5G), får likevel stadig flere land (inkludert Norge) betenkeligheter med å knytte seg for nært til selskapet. En av kinesernes største konkurrenter om å levere 5G-nett er for øvrig amerikanske Qualcomm. Både amerikanske og kinesiske myndigheter har understreket at forhandlingene om en handelsavtale skal foregå uavhengig av striden om Huawei, men responsen til presidentene Trump og Xi blir like fullt en pekepinn på hvor ivrige de egentlig er etter å avverge en handelskrig, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.