VALGBOMBE FRA RABBINER: Den britiske sjefrabbineren Ephraim Mirvis går til frontalangrep på Labour under Jeremy Corbyns ledelse i en kronikk publisert i dagens utgave av The TimesFlertallet av britiske jøder er «grepet av angst» over hva som kan skje med jøder og jødisk religion i Storbritannia dersom Labour får danne regjering, skriver sjefrabbineren, som slår fast at angsten er både forståelig og berettiget.

Han mener at «selve nasjonens sjel står på spill» og retter sterk kritikk mot Corbyns håndtering av de mange antisemittisme-skandalene i partiet: – [Håndteringen] er ikke kompatibel med de britiske verdiene vi er så stolte av. Mange anstendige Labour-medlemmer, både jødiske og ikke-jødiske, skammer seg over hva som er avslørt.

Angrepet fra Mirvis blir omtalt som «eksplosivt» og «potensielt svært skadelig» for Labour, som har slitt med beskyldninger om antisemittisme siden Corbyn ble leder i 2015. Allerede i går kveld avviste partiet anklagene og insisterte på at Corbyn har ført en «livslang kamp mot anitsemittisme og vært tydelig på at dette ikke har noen plass i vårt parti og vårt samfunn, samt at de som bedriver det ikke gjør det i hans navn», men jødiske Luciana Berger, som i februar forlot Labour i protest mot nettopp håndteringen av antisemittisme, er av en annen oppfatning:

– I det siste møtet jeg hadde med Jeremy Corbyn mot slutten av 2017, fortalte jeg ham om de mange private og offentlige Facebook-gruppene som var fylt av antisemittiske kommentarer og brukte Labour-lederens navn eller bilde i navnet. Ingenting ble gjort. Nå sier Labour at ingen som bedriver antisemittisme gjør det i Corbyns navn. Men det er akkurat det som har skjedd.