Nyhetsbrev tirsdag 25. september: Löfven felt som statsminister + Hareide peker ut venstrekurs for KrF

Russland kjeftet på Norge i spionsaken ved å kalle inn ambassadøren på teppeti går, men det har egentlig ikke kommet fram noe nytt om siktelsesgrunnlaget mot Mikhail Botsjkarev etter den antatte snokingen på StortingetEllers: NÅ ER KAOSET FORMALISERT: Stefan Löfven (S) ble som ventet felt som statsminister gjennom avstemningen i Riksdagen i morges, der han tapte 204-142 fordi Sverigedemokratene stemte med de borgerlige partiene. Det er ikke til hinder for at han kan gjøre comeback, og i praksis leder han nå en overgangsregjering fram til en ny er på plass. Formelt skal Riksdagens talsmann (stortingspresident), fra Moderaterna, nå ha samtaler med partilederne for å avklare hvem som skal spørres om å lage regjering ut fra hvilken konstellasjon som kan få flertall for et budsjett. I første omgang blir det Moderaternas leder Ulf Kristersson, men situasjonen er foreløpig helt fastlåst: To av hans tre støttepartier, Liberalerna og Centerpartiet, sperrer ennå for at SD får formell innflytelse i en borgerlig regjering, og SD bedyrer at de vil hindre enhver regjeringsdannelse som ikke gir dem slik innflytelse. – Alliansen er et dødt alternativ, sa Jimmie Åkesson i går om å støtte de borgerlige passivt. Hvis posisjonene nå ikke mykes opp på bakrommet i løpet av en måneds tid, går det mot et nytt riksdagsvalg allerede på nyåret– Jeg tror det er veldig få som vil ha nyvalg. Vi må anstrenge oss for at det ikke blir slik, sa Stefan Löfven på en pressekonferanse etter riksdagsavstemningen. SIGNAL! ENDELIG ET SIGNAL! Kommentator...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.