Nyhetsbrev tirsdag 24. april: Frode Bergs kone ber Erna om hjelp + Stortingsflertall for å blokkere spillselskaper på nettet

BER STATSMINISTEREN OM HJELP: – Nå håper jeg at Erna Solberg tar direkte kontakt med Vladimir Putin, slik at Frode kan komme hjem. Han er ingen spion, sier Anita Berg, kona til den spionsiktede nordmannen, til Dagbladet. Hun er opprørt etter å ha forstått det som at den norske Etterretningstjenesten presset Frode Berg til å jobbe for dem i Russland (slik forsvarerne hans framstilte det i går): – E-tjenesten bør virkelig ta ansvar for hva de har gjort mot Frode og vår familie. Jeg blir veldig provosert når jeg tenker på demDe burde skamme seg. Statsminister Erna Solberg vil som ventet ikke kommentere saken utover å henvise til UD. Seniorforsker Njord Wegge ved NUPI spekulerer overfor Aftenposten om en «spionutveksling» –der et annet NATO-land enn Norge (som ikke har arrestert noen russisk etterretningsagent) frigir russere for å få hjem Berg – blir løsningen på saken. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.