BER STATSMINISTEREN OM HJELP: – Nå håper jeg at Erna Solberg tar direkte kontakt med Vladimir Putin, slik at Frode kan komme hjem. Han er ingen spion, sier Anita Berg, kona til den spionsiktede nordmannen, til Dagbladet. Hun er opprørt etter å ha forstått det som at den norske Etterretningstjenesten presset Frode Berg til å jobbe for dem i Russland (slik forsvarerne hans framstilte det i går): – E-tjenesten bør virkelig ta ansvar for hva de har gjort mot Frode og vår familie. Jeg blir veldig provosert når jeg tenker på demDe burde skamme seg.
Statsminister Erna Solberg vil som ventet ikke kommentere saken utover å henvise til UD. Seniorforsker Njord Wegge ved NUPI spekulerer overfor Aftenposten om en «spionutveksling» –der et annet NATO-land enn Norge (som ikke har arrestert noen russisk etterretningsagent) frigir russere for å få hjem Berg – blir løsningen på saken.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».

BEST Å TRE TIL SIDE: «Pausen kan bety slutten for Ola Borten Moe i rikspolitikken», skriver Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen etter at sexmelding-saken i Senterpartiet eskalerte enda et hakk i går. «Nå handler dette også om hvilke muligheter jeg har til å fylle tillitsvervet som nestleder i Sp, og per nå er det umulig (...) Dette er et stort nederlag for meg og alle andre at vi har kommet hit, men nå mener jeg det er best for partiet og best for meg å tre til side», uttalte Borten Moe da han kunngjorde at han fratrer som nestleder inntil saken om meldingen til Liv Signe Navarsete er løst - selv om den kanskje aldri blir løst. Ennå har ingen stått fram som avsender av sjikanen på den famøse hytteturen, tross at partileder Trygve Slagsvold Vedum i morgen skal gå til politiet med saken om så ikke har skjedd.