Nyhetsbrev tirsdag 22. mai: Trump til krig mot FBI-«spionasje» og ramadan-debatt i Danmark

SKJULT ULIKHET: Menn straffes strengere enn kvinner i norske rettssaler - i hvert fall for fyllekjøring. Det viser en svært omfattende gjennomgang Dagbladet har gjort av 1118 promilledommer. Magasinet framhever tre hovedfunn: «Kvinner som kjørte med rus har nesten dobbelt så stor sjanse for å bli dømt til betinget fengsel, og dermed slippe å sone. Kvinner får oftere redusert straff i retten, og de får større straffereduksjoner enn menn. Menn risikerer å få økt straff i retten. Det gjør ikke kvinner». – Man kan tenke seg at livsvilkårene er litt ulikt fordelt mellom menn og kvinner som tas for promillekjøring. Men forskjellene kan også […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.