Nyhetsbrev tirsdag 22. mai: Trump til krig mot FBI-«spionasje» og ramadan-debatt i Danmark

SKJULT ULIKHET: Menn straffes strengere enn kvinner i norske rettssaler - i hvert fall for fyllekjøring. Det viser en svært omfattende gjennomgang Dagbladet har gjort av 1118 promilledommer. Magasinet framhever tre hovedfunn:

  • «Kvinner som kjørte med rus har nesten dobbelt så stor sjanse for å bli dømt til betinget fengsel, og dermed slippe å sone.
  • Kvinner får oftere redusert straff i retten, og de får større straffereduksjoner enn menn.
  • Menn risikerer å få økt straff i retten. Det gjør ikke kvinner».
– Man kan tenke seg at livsvilkårene er litt ulikt fordelt mellom menn og kvinner som tas for promillekjøring. Men forskjellene kan også skyldes andre, uformulerte forventninger til kvinner enn til menn, sier professor Morten Holmboe ved Politihøgskolen. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started». SPIONDRAMAET TOPPER SEG: «Du kan slutte å lete etter den konstitusjonelle krisen - den er her»

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.