Nyhetsbrev tirsdag 20. mars: Nye avsløringer om Facebook + Listhaug hold pressekonferanse om å være kneblet

Antall dager siden fungerende justisminister Per Sandberg har lagt ut noe på Facebook: 4. WITCH HUNT! «Den siste uka har ytringsfriheten vært sterkt under press», sa Sylvi Listhaug - samtidig som hun kalte KrF «et parti helt uten ryggrad» og slo fast at Jonas Gahr Støre som statsminister ville vært «en katastrofe for landet». Det var noe helt eget å se en av landets mektigste personer hevde seg kneblet, på en pressekonferanse sendt direkte og ufiltrert av samtlige massemedier, før hun framstilte flertallet av Stortingets representanter som en trussel mot ytringsfriheten i Norge.  «Det har vært en ren heksejakt der målet har vært å kneble ytringsfriheten. Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi, en norsk og vestlig verdi, som vi skal gjøre alt vi kan for å hegne om. Derfor vil jeg fortsatt ha min ytringsfrihet - på et av de viktigste temaene dette landet står overfor, i mange, mange år framover», sa Listhaug i morges. I løpet av noen minutter rakk hun å lansere Stortings-Listhaug ved å krysse av en hel del Trump-bokser: Erklære kritikere som fiender av grunnleggende nasjonale verdier, generalisert angrep på mediene, hevde seg utsatt for komplott/heksejakt, påberope seg å ha «vanlige folk» på sin side og slå fast at det er de andre som forårsaker politikerforakt. – Ap og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, sa partileder Siv Jensen i morges. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started». STORTINGET: Det var nok bekvemt for både Knut Arild Hareide og Jonas Gahr Støre at Listha...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.