Antall dager siden fungerende justisminister Per Sandberg har lagt ut noe på Facebook: 4.

WITCH HUNT! «Den siste uka har ytringsfriheten vært sterkt under press», sa Sylvi Listhaug - samtidig som hun kalte KrF «et parti helt uten ryggrad» og slo fast at Jonas Gahr Støre som statsminister ville vært «en katastrofe for landet». Det var noe helt eget å se en av landets mektigste personer hevde seg kneblet, på en pressekonferanse sendt direkte og ufiltrert av samtlige massemedier, før hun framstilte flertallet av Stortingets representanter som en trussel mot ytringsfriheten i Norge.

 «Det har vært en ren heksejakt der målet har vært å kneble ytringsfriheten. Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi, en norsk og vestlig verdi, som vi skal gjøre alt vi kan for å hegne om. Derfor vil jeg fortsatt ha min ytringsfrihet - på et av de viktigste temaene dette landet står overfor, i mange, mange år framover», sa Listhaug i morges.

I løpet av noen minutter rakk hun å lansere Stortings-Listhaug ved å krysse av en hel del Trump-bokser: Erklære kritikere som fiender av grunnleggende nasjonale verdier, generalisert angrep på mediene, hevde seg utsatt for komplott/heksejakt, påberope seg å ha «vanlige folk» på sin side og slå fast at det er de andre som forårsaker politikerforakt.
– Ap og KrF har ikke klart å fjerne Sylvi Listhaug, dere har gitt henne den beste starten på hennes videre karriere, sa partileder Siv Jensen i morges.