SISTE: Legene i Berlin som nå behandler Pussy Riot-aktivisten Pjotr Verzilov, sier det er «høyst sannsynlig» at antagelsen om forgiftning stemmer. (Men det er uklart hvilket stoff han i så fall har blitt ustatt for).

  • Dette nyhetsbrevet kan du få gratis og reklamefritt rett i innboksen – klikk her!

POSITIVE TIL SD-STØTTE: Expressen har spurt 600 av Moderaternas politikere på alle nivåer om regjeringssamarbeid med SD, og fått til svar fra 324 av dem at partileder Ulf Kristersson nå bør ta makten i Sverige ved hjelp av forhandlinger med Sverigedemokratene. – En gang må dette ta slutt. Vi har ikke 18 prosent fascister i riksdagen. Selv om jeg er helt overbevist om at det finnes motbydelige sverigedemokrater, så er langt fra  alle det, sier den tidliger partilederen Ulf Adelsohn til avisa.

BESKYLDT FOR FAVORISERING: Bråket rundt Utdanningsetaten i Oslo og byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) fortsetter. Nå er fokuset på en konflikt der etaten skal ha advart Thorkildsen mot å pålegge dem å gi oppdrag til hennes tidligere kolleger i Forandringsfabrikken. «Byråden har, til tross for faglige innspill, i budsjett og tildelingsbrev insistert på at Utdanningsetaten og skolene samarbeider med Forandringsfabrikken der hun selv arbeidet i nesten tre år», heter det i et av varslene sendt kommunens varslingsmottak, ifølge Minerva. Overfor NRK bekrefter Utdanningsetaten problemstillingen: – Vi har på et tidligere tidspunkt bedt byrådsavdelingen om en avklaring på hvordan samarbeidet skal forvaltes. Vi gjorde ellers oppmerksom på at omtale av navngitte samarbeidspartnere innsnevrer muligheten for å gjennomføre en anskaffelse i tråd med lov og regelverk. Vi har ennå ikke fått noen avklaring. Thorkildsen selv sier hun aldri har instruert eller pålagt Utdanningsetaten om å kjøpe tjenester fra Forandringsfabrikken.Høyre varsler at de vil be kommunerevisjonen se på saken.