Nyhetsbrev tirsdag 16. oktober: Oops, kidnapping ble drap, hevder Saudi-Arabia + Hareide uttaler seg om Resett-trolling

SORRY, SKULLE BARE KIDNAPPE: Saudi-Arabia kommer snart med en form for innrømmelse av at saudiske tjenestemenn drepte den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi i landets konsulat i Istanbul, om man skal tro prøveballongen/lekkasjen til CNNForklaringen? At planen «bare» var å bortføre ham til Saudi-Arabia, men at noe gikk galt underveis. (Historien strider delvis mot at det skal finnes lydopptak av at Khashoggi ble torturert, og at de antatte drapsmennene fra Riyadh angivelig hadde utstyr for å partere liket og skjule spor). Enda vanskeligere å tro på: At personene som utførte drapet ikke handlet på ordre fra regimet. Saudierne ser uansett ut til å ha løyet i to uker om at Khashoggi forlot konsulatet uskadd og at myndighetene ikke visste hva som hadde tilstøtt ham, og det blir spennende å se hvilken versjon USAs utenriksminister Mike Pompeo fikk i et 15 minutter kort møte med kong Salman i Riyadh i dag. I stedet for å kritisere attentatet mot en dissident, valgte Donald Trump i går å fronte regimets bortforklaringer, da han uttalte at det kan ha vært «rogue killers» – altså noen som agerte på eget initiativ – som sto bak. Kanskje hadde han fått med seg saudiernes uttalelse om at enhver reaksjon mot regimet nå vil bli møtt med en kraftigere motreaksjon. KRF - 16 DAGER IGJEN:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.