Nyhetsbrev tirsdag 14. mai: Pro-kinesiske demonstranter kuppet Eidsvolls plass + Gjenopptar etterforskning mot Assange

BUNADSGERILJAEN KOMMER: De bunadskledte aktivistene som demonstrerer mot nedleggelse og sentralisering av lokale fødeavdelinger - primært på Helgeland i Nordland og i Møre og Romsdal - kommer i dag til Oslo og Stortinget. Det skjer samtidig som forslaget fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å stoppe nedleggelsen av fødetilbudet i Kristiansund, frem til det nye fellessykehuset står ferdig, blir behandlet av de folkevalgte. Helseminister Bent Høie (H) måtte svare for seg i Politisk kvarter på NRK i morges, der han sa at det ikke pågår noen sentralisering av fødetilbudet i Norge nå - og at han er for et desentralisert tilbud. Men han kunne ikke garantere at det ikke blir nedleggelser på Helgelandskysten og Innlandet, der sykehusstrukturen nå blir diskutert lokalt. Fødetilbudet i Kristiansund er heller ikke fredet. Kjell Åsmund Salvesen, leder for kvinneklinikken ved St. Olavs Hospital i Trondheim, uttalte at den generelle sentraliseringen siden 1979 «har vært riktig for å sikre god kvalitet på fødeomsorgen. Problemet med små fødeavdelinger er ikke at de er små, men at de er veldig vanskelige å drifte. Og det er veldig vanskelig å skaffe kompetent helsepersonell, særlig leger. Da kan det gå ut over kvaliteten på fødselshjelpen», sa han. ÅPNER ETTERFORSKNING: Det svenske politiet gjenopptar etterforskningen av voldtektssaken mot Julian Assange og har begjært ham utlevert til Sverige, nå som Wikileaks-lederen er ute av den ecuadorianske ambassaden i London. Også USA ønsker Assange utlevert for å straffeforfølge ham for å ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.