Nyhetsbrev tirsdag 14. august: «Hva faen holder dere på med», spør Löfven + Sandberg-exit gjør regjeringen mer spiselig for KrF

Vi tar Sandberg til slutt. Først: HÆRVERK PÅ VALGKAMPEN: «Hva faen holder dere på med?», sier statsminister Stefan Löfven til pøblene som i natt tok den svenske valgkampen som gissel da de satte mange titalls kjøretøy i brann og yppet til opptøyer i Göteborg, Stockholm og Uppsala i åpenbart planlagte aksjoner. (Hvis Facebook-feeden din ikke var fullstendig dominert av brennende biler i morges, følger du for få innvandringsfiendtlige grupper, for å si det slik). Videoene fra Göteborg er skremmende og intenst provoserende: Grupper av svartkledde, tildels maskerte personer som setter fyr på så mange biler de klarer uten at noen i nærheten er i stand til å gripe inn. Det er ikke meldt om skadde personer, men politiet går ut fra at det farlige hærverket, tidvis supplert med steinkasting på politiet, var avtalt  i sosiale medier. – De virker veldig koordinert, det ser nesten ut som en militær operasjonsa Löfven i morges. Tidligere har tilløp til opptøyer forplantet seg til påfølgende dager, så svensk politi (og regjeringen/Socialdemokraterna) er trolig i helspenn i kveld. Ingen er pågrepet, men for eksempel Christian Tybring-Gjedde (Frp) 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.