Nyhetsbrev tirsdag 13. mars: Putin har bare timer igjen etter nervegift-ultimatum + Trump sparker utenriksministeren

SISTE: Donald Trump har seigpinet Rex Tillerson i noen måneder, men nå har han fått sparken - og blir blir erstattet av CIA-sjef Mike Pompeo. ULTIMATUM VED MIDNATT: Pjuh, dette eskalerer raskt. Utvisning av toppdiplomater, boikott av fotball-VM (!), beslag av oligark-eiendommer i London, russiske tv-stasjoner av lufta, internasjonale reiseforbud, beslag i bankkontoer, EU-sanksjoner og NATO-involvering. Det er trolig noen av reaksjonene Storbritannia vurderer mot Russland etter nervegift-attentatet på dobbeltageten Sergej Skripal og hans datter i England. I skrivende stund er det under tolv timer igjen til midnattsfristen Theresa May har satt for Vladimir Putin, til å svare på om han har angrepet Storbritannia med et kjemisk våpen eller om Russland «bare» har mistet kontrollen over en militært utviklet nervegift. – Hvis det onsdag ikke foreligger en troverdig respons, kommer vi til å konkludere med at dette dreide seg om ulovlig maktbruk av den russiske staten mot Storbritannia, sa den britiske statsministeren 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.