Nyhetsbrev tirsdag 13. februar: Sør-Afrikas president nekter å gå av + ny klimarapport om Norge

48 TIMER: Innen du leser dette kan Sør-Afrikas korrupsjonsberyktede president Jacob Zuma (75) ha blitt presset ut for godt. Etter et krisemøte i sentralstyret mandag kveld ga partifeller i ANC ham et ultimatum om å gå av frivillig eller å bli ydmyket gjennom en avsettelse, ifølge The Guardian. Dette er skjer  etter en uke med resultatløse forhandlinger mellom presidenten og den reformvennlige visepresidenten Cyril Ramaphosa, som ble valgt til ANCs leder i desember. Det sikret ham i praksis presidentposisjonen, men Zuma nekter å gå av og mener seg berettiget til blant annet å bli sittende i en tre måneders overgangsperiode. Hvis partiledelsen nå tvinges til å kaste ham gjennom en omstendelig mistillitsprosess (der Ramaphosa ikke kan tiltre på en stund), er det ventet å øke temperaturen i interne stridigheter som kan rote det til for ANC inn i valgkampen før det ordinære valget neste år. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! RINGVIRKNINGER: På oppdrag fra Miljødirektoratet har konsulenter I EY i dag ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.