Nyhetsbrev tirsdag 11. september: Sju stemmer skiller i svensk mandat-thriller + USA truer internasjonale dommere

  • Dette er et nyhetsbrev som de fleste vil ha rett i innboksen i stedet. Meld deg på her!.
DOMSTOLEN MÅ DØ: USA går til frontalangrep på Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som vurderer tiltaler mot amerikanske soldater etter tortur av terrormistenkte i hemmelige fengsler i Afghanistan. Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, holdt i går en tale der han kalte ICC en «trussel mot USAs selvstendighet og nasjonale sikkerhet» og truet med å straffeforfølge dommere som fører saker mot amerikanere. – Vi vil ikke samarbeide med ICC. Vi vil ikke gi noen form for bistand til ICC. Vi vil ikke bli en del av ICC. Vi vil la ICC dø på egen hånd. I praksis er ICC allerede dødt for oss, sa Bolton. USA har aldri ratifisert en avtale om opprettelsen av ICC fra 2000, noe som heller ikke skjedde under Obama-administrasjonene selv om den var vennligere innstilt til domstolordningen enn republikanerne. I dag er årsdagen for 9/11-angrepene i USA i 2001 som utløste «krigen mot terror» med invasjonene av Afghanistan og senere Irak. FINTELLINGSTHRILLER: Bare sju - 7 - stemmer skiller Centerpartiet fra SD i kampen om et riksdagsmandat fra Västra Götaland som for øyeblikket er oppført på SD og gjør at den borgerlige Alliansen (som SD ikke er en del av) har to færre mandater enn den rødgrønne blokken. (142-144). Dette øker spenningen rundt tellingen av utenlandsstemmene som blir kjent onsdag. Det siste utspillet i spillet om regjeringssamarbeid, kommer fra «en sentralt plassert kild...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.