Nyhetsbrev tirsdag 11. desember: Tybring-Gjedde om Hagens Putin-flørt + «Sosserna» mumler om nyvalg i Sverige

RUSSLANDS BAKGÅRD: Carl I. Hagen (Frp) får i dag støtte av partifelle Christian Tybring-Gjedde etter at den tidligere Frp-lederen omfavnet Russlands narrativ om landets folkerettsstridige okkupasjonen av Krim-halvøya. Hagens utspill – på tvers av Frps utenrikspolitikk i regjeringen – kom i et intervju med RT (tidl. Russia Today), den mest utadrettede propagandakanalen i Kremls verktøykasse. (Se hele det halvtimelange intervjuet her). «Jeg mener Nato burde holde seg borte fra Russlands bakgård. Jeg forstår ikke hvorfor vi ikke kan akseptere at Russland tar Krim der det bor mange russere når folkeavstemninga på Krim viser at de ønsker å være en del av Russland. Vi skulle ha respektert det», sa Hagen, og fikk motbør fra både utenriksminister Ine Eriksen Søreide, Høyres utenrikspolitiske talsperson Michael Tetzschner og Anniken Huitfeldt i Ap. Folkeavstemningen Hagen viser til i RT-intervjuet ble i 2014 omtalt som illegitim av Norge, og er ikke anerkjent av G7-landene. - Jeg forstår Hagens frustrasjon. Vi må finne en måte å normalisere forholdet til Russland, ellers kommer vi ingen vei, sa Tybring-Gjedde i dag, og åpnet for å godta at Russland beholder Krim etter samtaler der russerne kommer med motytelser.  – Konse...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.