Nyhetsbrev: Spillet om regjeringskrise, utraderingen av Aleppo og den svenske statsministerens nazi-anklage

(Foto: Hvite hjelmer)
Dommedag med skuldertrekk En sykehuslege i Aleppo sammenlignet gårsdagens bombinger i byen med dommedag. «Hele verden er vitne til at Aleppo blir ødelagt, men ingen gjør noe for å stoppe det. Vi snakker om en by utmattet av fem år med krig, som ikke har fått nødhjelp siden juli da beleiringen startet – en by som blir utradert foran øynene våre», sier Carlos Francisco, Leger uten grensers leder for Syria. I går så Storbritannias utenriksminister Boris Johnson ut til å avvise en flyforbudssone som aktuelt på kort sikt, mensRussland avfeier Johnsons (og USAs) krav om gransking av krigsforbrytelser som «russofobisk hysteri».   Hold krisepraten for dem selv Det er mye interessant spinn og sparring inn mot budsjettforhandlingene denne uka:
  • Det er tre uker til Knut Arild Hareide stiger ned og avklarer hvem Krf skal samarbeide med fra neste år. Nestleder Dagrun Eriksen har fått oppnavnet «riksmekler Eriksen» av Dagsavisen etter at hun gikk ut i Dagbladet og Aftenposten for å si at Krf skal «se på hele bildet, ikke bare klimasaken» og at «å snakke om krise før vi i det hele tatt har fått snakket sammen er prematurt». KrF hadde i går forøvrig møte med 18 miljøorganisasjoner på Stortinget i dag om hvordan miljøprofilen i budsjettet «må styrkes».
  • Anslag fra Cicero og Transportøkonomisk institutt rimer ikke helt med Høyres anslag (fra Finansdepartementet) for totale utslippskutt i 2017, som er 535 000 tonn CO...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.