Borgarting lagmannsrett har fortkastet utvisningsanken fra Mulla Krekar, det går mot masseoppsigelse i TV 2Fabian Stang er utnevnt som statssekretær for Sylvi Listhaug og Trump ble buet ut på veldedighetsmiddag i går. Ellers:


Kald sjøkrig
Det meste som er kampklart i den russiske marinen ser nå ut til å være på vei mot Syria, ledet an av hangarskipet Admiral Kuznetsov. I tillegg til ti skip fra Nordflåten har minst én fregatt og to korvetter fra Den baltiske flåten nå satt kursen, og tidligere i dag passerte flere av skipene gjennom den britiske kanalOm rundt 20 kampskip med støttefartøyer faktisk samles øst i Middelhavet neste uke, vil det være den største maritime deployeringen Russland har hatt siden den kalde krigen, ifølge orlogskaptein Thomas Lansvik ved Forsvarets stabsskole. Det er knyttet stor spenning til i hvor stor grad maktdemonstrasjonen er teater eller reell opptrapping i Syria.

 

Takk Ronny!
Sylvi Listhaugs rådgiver Espen Teigen skriver på twitter at det «neppe var med vilje» at innvandringsministeren bondet med Ronny Alte på Facebook i går. Alte er kjent for alle som leser aviser som tidligere leder for Norwegian Defence League, Pegida og Odins Soldater. I går dukket han opp på statsrådens facebookvegg og skrev«Takk for jobben du gjør for landet vårt, men jeg har et spørsmål til deg. Hvorfor kalles vi etnisk norske for rasister når vi tar opp slike tema mens personer med utenlandsk opphav eller muslimer kalles «helter»?» Etter to minutter svarte Listhaug: «Jeg tror venstresiden altfor lenge har vært slepphendt med å bruke rasisme-kortet når de mangler argumenter. Vi må ta opp de viktige problemstillingene og diskutere - det er sunt, mener jeg. Tiden for å skyve ting under teppe er forbi». Alte fulgte opp med «Det er vanskelig å finne ord som beskriver den viktige og ikke minst riktige jobben du gjør for landet vårt. Stå på videre!!», før Listhaug svarte «Takk Ronny! God kveld videre :)». – Å gjøre bakgrunnssjekk på alle ville vært ørlite krevende (…) Mange gærninger i sosiale medier, skrev rådgiver Teigen på Twitter i formiddag.