Nyhetsbrev onsdag 7. mars: Trumps viktigste økonomiske rådgiver går av + Flemming Rose ut mot regjeringen i DK

DANSKE KRIGSTILSTANDER: Den danske regjeringens nye «ghetto»-politikk, som ble presentert i forrige uke, skaper som ventet stor debatt: Nå har fire liberale, danske stemmer, deriblant journalist og forfatter Flemming Rose, ropt varsku om flere av forslagene fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (som tilhører det liberale partiet Venstre): «Man kan så tvil om Venstre fortsatt er et liberalt parti. Nettopp fordi de er villige til å begrense den personlige friheten i en lang rekke tilfeller, og det strider mot en grunnleggende liberal holdning», sier Rose til avisa Berlingske. Også tidligere integrasjonsminister for Venstre, Birthe Rønn Hornbech, kritiserer regjeringen: «Det er jo som om landet er i en krigstilstand», sier hun om forslaget om skjerpet straff for kriminalitet begått i de danske «ghetto»-områdene. «Jeg har sluttet å snakke om liberale prinsipper, for de har gått i graven for lengst. Jeg kan ikke finne dem noen steder», fortsetter hun. Les for øvrig vår gjennomgang av de sju viktigste forslagene fra den danske regjeringen her. ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.