STØRE «MED TRYKK»: Arbeiderpartiet faller 2,7 prosentpoeng på Norstats siste måling for Aftenposten og NRK. Partiet har en oppslutning på 26,5 prosent. Partileder Jonas Gahr Støre er overbevist om at bråket rundt Trond Giske, dansevideoen og nominasjonskampen i Trøndelag har skylda:

«Nå vil jeg si med trykk: Velgerne er lei av dette. Og partifolk er veldig lei av dette», sier han til Aftenposten. Men fordi «grunnstemningen der ute i partiorganisasjonen er så god», er Støre likevel optimist. Partifolk er altså veldig lei, men det kommer på toppen av god stemning.

I Giskes hjemby Trondheim faller partiet hele fem prosentpoeng fra forrige måling i november 2018 - ned til 26,4 prosent oppslutning (Respons Analyse gjorde målingen mellom 25. og 28. februar, altså midt i dansevideo-bråket). Høyre står på stedet hvil, mens Rødt og SV styrker seg. «Dette er en melding til oss om å slutte å krangle og begynne å snakke politikk», sier Ap-ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen.

«AVSKYELIG» OG «GRUSOMT»: Nå har vi fått WWFs generalsekretær i Norge, Bård Vegar Solhjell, i tale. Det gjelder de alvorlige anklagene om at WWF internasjonalt skal ha finansiert, trent opp og ellers støttet grupper beskyldt for alvorlige og omfattende overgrep, alt i kampen mot krypskyttere.