HARDNER TIL: Etter at Iran i går kunngjorde at de har startet arbeidet med en ny sentrifuge som kan anrike uran ved Natanz-anlegget, er det enda mørkere skyer i horisonten for de europeiske landenes forsøk på å holde atomavtalen i live. Iranerne lover at produksjonen ennå skal være innenfor grensene avtalt i 2015 (altså ikke råmateriale tilstrekkelig til atomvåpen),  og Iran har varslet Det internasjonale atomenergibyrået om byggingen. Slik sett er det avmålt mottrekk fra ayatollah Ali Khamenei etter Trump-administrasjonens alenegang,. Men flere eksperter mener nyheten viser hvordan kombinasjonen av økonomisk og politisk press vil gjøre det nær umulig for moderate krefter i landet å overbevise iranere om at en versjon av atomavtalen ennå er i deres interesser. Her er en god og kjapp gjennomgang i Washington Post.
Tidligere i dag ble det kjent hva som sto i et brev fra Storbritannia, Tyskland, Frankrikre og EU sendt USA på mandag – der europeerne advarer kraftig mot å innføre sekundære amerikanske sanksjoner mot selskaper som fortsatt vil gjøre forretninger i Iran.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

STØRE FÅR IKKE PUSTEROM: Det har kommet to ferske nasjonale målinger for henholdsvis NRK og VG der Ap går ned fra forrige måned (-2,6 og -3,5), ligger flere prosentpoeng under det dårlige valgresultatet i fjor og skaper nye overskrifter om krise i partiet. Rødt fortsetter med oppsiktsvekkende sifre over sperregrensen og høyere oppslutning enn de andre småpartiene:

Norstat   Respons