Nyhetsbrev onsdag 6. juni: Her er to nye «krisemålinger» for Ap + Erna møter Theresa May

HARDNER TIL: Etter at Iran i går kunngjorde at de har startet arbeidet med en ny sentrifuge som kan anrike uran ved Natanz-anlegget, er det enda mørkere skyer i horisonten for de europeiske landenes forsøk på å holde atomavtalen i live. Iranerne lover at produksjonen ennå skal være innenfor grensene avtalt i 2015 (altså ikke råmateriale tilstrekkelig til atomvåpen),  og Iran har varslet Det internasjonale atomenergibyrået om byggingen. Slik sett er det avmålt mottrekk fra ayatollah Ali Khamenei etter Trump-administrasjonens alenegang,. Men flere eksperter mener nyheten viser hvordan kombinasjonen av økonomisk og politisk press vil gjøre det nær umulig for moderate krefter i landet å overbevise iranere om at en versjon av atomavtalen ennå er i deres interesser. Her er en god og kjapp gjennomgang i Washington Post. Tidligere i dag ble det kjent hva som sto i et brev fra Storbritannia, Tyskland, Frankrikre og EU sendt USA på mandag – der europeerne 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.