Nyhetsbrev onsdag 30. januar: Maduro truer USA med nytt «Vietnam» + Njåstad lekket Metoo-dokumenter i Frp

INGEN POSITIVE SIGNALER FRA EU: Theresa May er på kollisjonskurs med Brussel etter at Brexit-avstemningene i Underhuset i går endte med et snaut flertall for endringer i utkastet til skilsmisseavtalen, som EU fastholder er ferdigforhandlet. Næringslivet i Storbritannia ser situasjonen som rent sjansespill og setter nå fortgang i forberedelsene for et dramatisk brudd med unionen uten overgangsavtale, også kjent som «no deal» om bare 58 dager. På tvers av hva hun tidligere har sagt, stilte May seg i går selv bak kravet om innrømmelser fra EU i det sentrale punktet som skulle gjøre Nord-Irland til en fortsatt del av tollunionen for å hindre at en ordinær grense mot medlemsland trekkes i Irland. Labour-leder Jeremy Corbyn skal i dag møte statsministeren, uten at det er klart hva som kan komme ut av det. – ET NYTT VIETNAM: Venezuelas – enn så lenge – president Nicolás Maduro, brukte i går Facebook til å fortelle folket at motstanden mot ham er en konspirasjon fra Donald Trump og «andre ekstremister» for å styrte ham og ta landets oljeressurser. «Vi vil ikke tillate et Vietnam i Latin-Amerika. Hvis USA prøver å intervenere mot oss vil de få et Vietnam verre enn de kunne forestilt seg», sa Maduro i videotalen. Venezuelas høyesterett har utstedt reiseforbud og frosset ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.