Theresa May holder straks (ca. kl. 12.30) sin tale til De konservatives partikongress, dagen etter å ha vært skyteskive for Boris Johnson fra samme talerstol. (Ifølge forhåndsomtalen kommer hun til å appellere til «anstendige, moderate patrioter» i partiet).

Her kan du spole tilbake i trontaledebatten i Stortinget, der det vel ikke har vært det helt store fyrverkeriet så langt.

Mens du sov gjorde forøvrig president Trump narr av Christine Blasey Fords vitnemål fra talerstolen, mens publikum jublet og lo. (Se video om du vil ha en bekmørk avslutning på lunsjen.) Apropos:
PAPPAS LILLE SKATTESNYLTER: At USAs sittende president er en løgnaktig bedrager, visste vi fra før. Men New York Times avslører nå i detalj hvor mye av Donald Trumps historie om hvordan han ble rik, som er rent oppspinn. (Det tar et par timer å komme seg gjennom den 13 000 ord lange hovedartikkelen – og det er verdt det – men her er et sammendrag). I halvannet år har avisas gravejournalister jobbet for å dokumentere hvordan over 413 millioner dollar (i 2018-verdi), primært på 1990-tallet, ble kanalisert fra pappa Fred Trumps eiendomsimperium i New York til Donald og søsknene via stråselskaper, fiktiv fakturering og andre «kreative» konstruksjoner ment å unndra skatt. (Mye av farens suksess var forøvrig tuftet på statlige subsidier). Mens Trump i valgkampen framstilte det som at han kun fikk «et lite lån» på én million dollar fra faren som han brukte til å bygge seg opp til milliardær, var han i virkeligheten mangemillionær på pappas fordekte pengegaver allerede fra barnsben av – og hans senere mislykkede forretningsavtaler måtte stadig berges med kontanter fra faren. En del av konstruksjonene bak de mange pengestrømmene var ren skattesvindel, slår NY Times fast, men det strafferettslige er i så fall foreldet.