Nyhetsbrev onsdag 29. august: Ny karikaturstrid blusser opp + KrF fikk mange nye medlemmer i homobråket

  • Dette nyhetsbrevet kan du få gratis og reklamefritt rett i innboksen - klikk her!
BLASFEMISTRID: Det er ventet at flere hundre islamister i dag vil ta til gatenei en marsj fra Lahore – forsøksvis til hovedstaden Islamabad – for å kreve at den nyinnsatte presidenten Imran Khan bryter diplomatiske bånd med Nederland som følge av en ny runde Muhammed-karikaturer stelt i stand av den anti-islamske nederlandske parlamentspolitikeren Geert Wilders«Vi kan bli martyerer eller arrestert, men vi vil ikke dra tilbake før karikaturkonkurransen er stanset eller Nederlands utsending er utvist», sier en av lederne i TLP-partiet, som er dedikert til motstanden mot blasfemi. Det var i juni Wilders lyste ut en premie på rundt 80 000 kroner i en konkurranse for karikaturer om profeten Muhammed som skal finne sted i november i år. Så langt skal over 200 bidrag ha kommet inn. Senatet i Pakistan har i likhet med Khan fordømt konkurransen, men TLP-grunnlegeren Khadim Rizvi har uttalt at «bare jihad» er en tilstrekkelig respons og at han selv ville ha sluppet en atombombe over Nederland om han hadde hatt makta i Pakistan. Tidligere denne uka ble en mann pågrepet i Haag etter at han la ut en trusselvideo mot Wilders på Facebook som indikerte terrorangrep på politikeren eller parlamentsbygningen. KAPPER ØKNING I PENSJONSALDER: Vladimir Putin myker opp den svært upopulære pensjonsreformen i Russland etter at den har gitt tydelige negative utslag på presidentens popularitet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.