Nyhetsbrev onsdag 28. februar: Nye «ghetto»-tiltak i Danmark + Thommessens forklaringsproblmer

DANSK «GHETTO»-PLAN: I morgen legger den danske regjeringen fram en konkret handlingsplan for hvordan de skal få bukt med parallellsamfunn og det danskene kaller ghetto-områder, et tema statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) brukte mye tid på i nyttårstalen. De viktigste lekkasjene så langt: Dobbel straff for såkalt «utrygghetsskapende kriminalitet» (som vold, hærverk eller narkosalg) i de utsatte områdene, pengebonuser til kommuner der innvandrere klarer å bestå grunnskolen og enda større muligheter for boligeiere til å kaste ut kriminelle «ghetto»-leietakere. Flere av forslagene får allerede sterk kritikk - vi har skrevet en kjapp artikkel om det vi vet så langt her. «YDMYK»: – Det er mange hull i forklaringen, mente Ap-leder Jonas Gahr Støre etter stortingspresident Olemic Thommessens redegjørelse om byggeskandalen for finanskomiteen og de parlamentariske lederne i morges. (Se lysbildene fra presentasjonen hans her). Blant andre VG skriver om ett av hullene i ettermiddag: Dagen før Thommessen sa fra Stortingets talerstol 20. desember at prislappen på ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.