Nyhetsbrev onsdag 27. november: KrF på 2,8 prosent + Politidirektøren trekker koranbrenning-ordre

TREKKER KORANBRENNING-ORDRE: Politidirektør Benedicte Bjørnland har snudd i koranskjending-saken etter «dialog» med Justisdepartementet og kritikk både internt i politiet og fra frittstående jurister. Direktoratet endrer nå den omstridte operasjonsordren som ba politifolk i hele Norge stanse forsøk på å brenne koranen under demonstrasjoner, basert på straffeloven § 185 om hatefulle ytringer. (En ny versjon av ordren dropper hatkriminalitet-sporet, viser i stedet til politiloven og fare for ordensforstyrrelse på stedet, og er ikke lenger kategorisk om at koranbrenning skal stanses). Nyheten kom på direkten i starten av Debatten på NRK i går kveld, slik at justisminister Jøran Kallmyr (Frp) og politidirektøren slapp å fortsette å forsvare den omstridte tolkningen av rasismeparagrafen. Her kan du lese våre artikler som startet debatten i forrige uke. DIKTATORER PÅ NORGES LAG: Norges valgkamp for en plass i FNs sikkerhetsråd innebærer fjesking for en del regimer man vanligvis ikke vil bli assosiert med – som Tsjad, Burundi, Den demokratiske republikken Kongo,...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.