Nyhetsbrev onsdag 26. juni: Danmark får ny regjering + Høyre-krise i Bergen

NY REGJERING: Socialdemokratene danner mindretallsregjering i Danmark og Mette Fredriksen blir landets nye statsminister. (Hun møter dronningen klokka 1430 for å formalisere utfallet). Det er klart etter at partiet, som gikk marginalt tilbake ved valget for tre uker siden, er blitt enige med tre støttepartier på venstresiden om en samarbeidsavtale. Fredriksen har ofret sitt sentrale valgløfte om å senke pensjonsalderen for visse fysisk krevende yrker, men likevel pådratt seg forpliktelser tilsvarende 10 milliarder kroner i økte offentlige utgifter som må dekkes inn ved skatteskjerpelserskriver Politiken. Det dreier seg blant annet om ambisiøse, bindende klimamål, bedre bemanning i barnehager, tilskudd til fattige barnefamilier og styrking av allmennkringkastingen. Regjeringen avskaffer dessuten nasjonale tester i barneskolen og vil legge til rette for at flere barn kan begynne senere på skole. Innvandringspolitikken skal fortsatt være streng og ha fokus på midlertidighet og hjemsendelse for flyktninger – men barnefamilier får flytte ut av det skandalerammede utreisesenteret Sjælsholm og den kontroversielle planen om å internere kriminelle utvisningsdømte på øya Lindholm legges død. BEDRE ENN BOKA: Amerikanere som ikke har pløyd de 448 tettskrevne sidene i Trump-etterforsker 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.