FORSVINNER «TULLESTATSRÅDENE»? Kilder sier til både NRK og oss at småpartiene Venstre og KrF kan få fire statsråder hver – akkurat hvilke er imidlertid usikkert. Kampen står om de aller tyngste postene, men partiene har også blikket rettet mot «sine egne» politikkområder: VG skriver onsdag ettermiddag at Venstre krever kunnskapsministeren og at dette «trolig blir Trine Skei Grande».

Da KrF ble med i folden i fjor, satte regjeringen rekord i antall statsråder med 22 – men nå kan noen av disse postene forsvinne helt. Minerva-journalist Jan Arild Snoen er blant dem som mener at landet ikke trenger å holde seg med en egen eldreminister, sikkerhetsminister eller digitaliseringsminiser.

VG tar til orde for det samme på lederplass i dag«Dersom viktige ansvarsområder splittes opp og spres tynt ut, risikerer vi at det blir utydelig for folk flest hvem som bestemmer – og hva som bestemmes». Hvis Solberg faktisk slanker mannskapet, kan også mye penger være spart – vi skriver mer om dette i denne artikkelen. Det er for øvrig ventet at den nye regjeringen blir presentert på fredag.

VIL IKKE HA SÅ MYE BEVISER OG SÅNN: Første dag av den historiske riksrettssaken mot Donald Trump i det amerikanske Senatet er tilbakelagt, ble la-ang og handlet i sin helhet om hvordan selve kjøreplanen for saken skal legges opp.