Nyhetsbrev onsdag 21. mars: Er Facebook skurk eller offer? + Ernas Putin-gratulasjon vs. Trumps

The Guardian har god oversikt over den siste utviklingen i skandalen rundt Facebook og datatyvene i konsulentselskapet som blant andre Trump hadde nytte av i valgkampen. Ellers: HVORDAN GRATULERE GIFTMORDERE: Omtrent det eneste Erna Solberg ikke har fått kritikk for denne uka, er å ha gratulert Putin med valgseieren, i tråd med kutymen, tross Kremls isfront med Storbritannia etter nervegiftangrepet. «Jeg gratulerer deg med gjenvalget som Den russiske føderasjons president 18. mars» (se brevet her) ble nok ikke oppfattet som noen overstrømmende hilsen fra noe hold. Da er det verre med Donald Trump, som skal ha trosset rådgivere som skrev «DO NOT CONGRATULATE» med blokkbokstaver i presidentens notat før han i går snakket med Putin på telefon. I tillegg til å pludre med Putin om det ikke så veldig frie valget samtidig som utviste britiske diplomater ble flydd ut av Moskva, 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.