The Guardian har god oversikt over den siste utviklingen i skandalen rundt Facebook og datatyvene i konsulentselskapet som blant andre Trump hadde nytte av i valgkampen. Ellers:

HVORDAN GRATULERE GIFTMORDERE: Omtrent det eneste Erna Solberg ikke har fått kritikk for denne uka, er å ha gratulert Putin med valgseieren, i tråd med kutymen, tross Kremls isfront med Storbritannia etter nervegiftangrepet. «Jeg gratulerer deg med gjenvalget som Den russiske føderasjons president 18. mars» (se brevet her) ble nok ikke oppfattet som noen overstrømmende hilsen fra noe hold. Da er det verre med Donald Trump, som skal ha trosset rådgivere som skrev «DO NOT CONGRATULATE» med blokkbokstaver i presidentens notat før han i går snakket med Putin på telefon. I tillegg til å pludre med Putin om det ikke så veldig frie valget samtidig som utviste britiske diplomater ble flydd ut av Moskva, lot Trump være å bruke anledningen til å ta opp henholdsvis nervegift-attentatet og stadig nye avsløringer om russernes tukling med den amerikanske valgkampen.
Også EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker får saftig kritikk fra blant andre britisk hold etter å ha strukket gratulasjonsbrevet til å ønske Putin «all mulig suksess» uten hint av kritikk knyttet til de pågående krisene, samtidig som han tvitret entusiastisk om framtidig samarbeid.

APROPOS: Sjekk ut vår ferske oversikt over Sju Putin-kritikere som neppe døde ved en tilfeldighet.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!