STRAMMER TIL: President Trump, vanligvis en motstander av strengere våpenlover, har tatt til orde for å forby såkalte bump stocks – en kolbe som gjør det mulig å avfyre raskere skuddsalver fra halvautomatiske våpen og blant annet ble brukt i under massedrapet i Las Vegas i oktober. Trump har også stilt seg bak et tverrpolitisk initativ om å skjerpe bakgrunnssjekken av folk som kjøper skytevåpen, etter at 17 ble drept i en skoleskyting utenfor Miami i forrige uke.

Forslagene ventes å vekke kraftig motstand fra våpenlobbyen. Og delstatsparlamentet i Florida nedstemte i går et forslag om å forby salg av assault rifles – halvautomatiske versjoner av militære automatgevær – mens over hundre overlevende fra skoleskytingen var tilstede på observatørbenken, og sørget samtidig for å gjøre seg til dagens mest latterliggjorte på sosiale medier ved å stemme fram en lovendring som definerer pornografi som en helserisiko.

HINSIDES: Tallet på omkomne i bomberegnet i Øst-Ghouta i Syria var nesten like ille i går som mandag. På tre dager skal 250 være drept, 50 av dem barn. FN trapper opp ordbruken om det som skjer i en av de siste opprørskontrollerte lommene i nærheten av hovedstaden Damaskus: Bombingen er «hinsides hva man kan forestille seg», heter det nå.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!