HJEMMEBESØK HOS NAZISTENE: Mens de norske og svenske nynazistene gjerne viser seg fram for mediene når de marsjerer gjennom gatene med fanene sine 1. mai, ville vi denne gang gå litt bak kulissene i den voldsforherligende, antisemittiske organisasjonen før de rakk å få på seg uniformen. I det som har blitt hovedsetet for «Den nordiske motstandsbevegelsen», Ludvika i Dalarna, fant vi blant annet den norske nazistlederen Haakon Forwald på jobb i den lokale Lidl-butikken, en bygd der nazistenes flyveblader får henge urørt på oppslagstavlene, og en frustrert lokal leder i Sverigedemokratene som tror at høyreekstremistene vil lykkes i høstens valgLes hele reportasjen her! (Og del den, helst)
Til slutt valgte forøvrig Forwald å la seg intervjue, riktignok med entourage. Vi fikk blant annet en slags forklaring på hva han mente da han skrev «Vi er fanatiske og vil til siste bloddråpe kjempe for vårt folk». – Det er litt som et fotballag, sier Forwald. Les intervjuet her.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».

EKS-STATSRÅD I METOO-TRØBBEL: I et langt innlegg på Facebook, som nettopp ble publisert, skriver Silje Ask Lundberg at en statsråd i 2013 ba henne om å droppe saken etter at hun hadde forsøkt å varsle Statsministerens kontor om oppførselen til den aktuelle ministerens politiske rådgiver. Lundberg var den gang leder i Natur og Ungdom og mente mannen var «i overkant uformell og flørtete» og refererer blant annet til en kommentar om at hun var «sexy på tv». «Vi mente – og jeg mener fremdeles – at oppførselen jeg, som representant for en ungdomsorganisasjon, hadde møtt fra en i den politisk ledelse i et departement, ikke var akseptabel», skriver Lundberg. Hun anser seg ferdig med 2013-saken, men kritiserer både SMK og den daværende statsråden. «Jeg tror aldri jeg har følt meg så liten og dum som jeg gjorde i løpet av telefonsamtalen med statsråden, og jeg kryssa fingrene for at jeg ikke hadde ødelagt for mye for Natur og Ungdom», heter det i FB-innlegget. NRK har forsøkt å få kommentarer fra de andre involverte, uten hell.