Nyhetsbrev onsdag 19. desember: USA vil trekke alle styrker ut av Syria + Sa Corbyn «stupid woman» om Theresa May?

SISTE: Trump-administrasjonen planlegger å trekke hele den amerikanske styrken i Syria på 2000 militære ut av landet, ifølge Washington Post. Den plutselige avgjørelsen vil skape debatt om hvorvidt mindre IS-grupper man ennå ikke har fått has på kan bygge seg opp igjen i USAs fravær.

  • Dette er nyhetsbrev de fleste foretrekker å få rett i innboksen. Meld deg på her!
STUPID WOMAN: Både den britiske regjeringen og EU varsler nå at de forbereder implementeringen av planverk for Brexit uten skilsmisseavtale i mars, et verste fall-scenario kalt «no deal». EU slår fast at man må begynne skadebegrensningen nå på grunn av den politiske usikkerheten i Storbritannia. (Unionens regler krever åtte ukers konsultasjon før tiltakene kan tre i kraft). For EUs del handler dette blant annet om midlertidige tillatelser for at britiske flyselskaper skal kunne fly inn og ut av EU, trailere frakte varer inn i EU og at britiske finansreguleringer skal anerkjennes i en toårsperiode. Tiltakene er ikke for å være greie med britene, men for å forhindre de mest katastrofale effektene av et totalt brudd for EUs medlemsland, skriver BBC. I Brexit-debatten i Underhuset i dag presterte Jeremy Corbyn å rette fokus mot seg selv i stedet for skadeskutte Theresa May da han så ut til å mumle «stupid woman» etter statsministerens innlegg (

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.