Nyhetssveip onsdag 17. februar: «Vær så snill, Siv!»

Dette er sakene vi i Filter Nyheters er opptatt av onsdag 17. februar 2016. (Klikk her for å abonnere, så får du nyhetsbrevet rett i innboksen hver dag.)

Listhaug svarer på spørsmål – eller repeterer talepunkter

Sylvi Listhaug møter i dag i Stortingets muntlige spørretime for å svare på spørsmål om asylinnstramminger. Se spørretimen live her, eller i opptak seinere.

 

Vimpelcom tvunget til å tilstå

Delvis Telenor-eide Vimpelcom erkjenner brudd på både amerikansk og nederlandsk korrupsjonslovgivning og vil inngå forlik om å betale bøter, framgår det av kvartalsrapporten for fjerde kvartal. Før jul ble det kjent at selskapet hadde satt av hele 900 milloner dollar til et slikt utfall etter avsløringene om antatte bestikkelser til diktatordatteren i Usbekistan. Telenors rolle i skandalen er ikke avklart.

 

Willoch! Helvete er løs!

«Vær så snill Siv! Dropp flyseteavgiften eller i alle fall svar hver gang at dette var Venstres budsjettseier!», skrev Carl I. Hagen på Facebook i går kveld, og advarte dagens partileder om at hun «bør huske at Willoch gikk av fordi han ikke fikk støtte til å øke bensinavgiften fordi oljeprisen midlertidig gikk ned».Hagen ba samtidig Jensen «fremstå som Frper og ikke bare leder av finansdepartementet!». I et innlegg i Aftenposten i dag følger han opp med å beskrive «konstitusjonelle brudd på grunnlov, konstitusjon og maktfordelingsprinsipppet» i regjeringens drøftinger med stortingspartiene i asylsaken etter at «helvete brøt løs» i «hylekoret» Venstre, Ap og Krf.

 

Kriminelle inn i flyktning-businessen

Avisa Dagens Nyheter avslører i dag at minst 13 nyankomne flyktningbarn i alderen 9-16 år før jul ble plassert i en privat mottaksløsning i Halmstad i Sverige som viser seg å være drevet av en volds-, rans- og bedrageridømt 39-åring med bånd til MC-gjengen Bandidos. Den manglende kontrollen med dette og lignende selskaper tilskrives det enorme presset på kommunene for å få utplassert total 29 672 enslige mindreårige asylsøkere ankommet siden august 2015.

 

Under radaren

Fire amerikanske F-22 jagerfly med stealth-egenskaper foretok i morges en lav overflyvning over Sør-Korea, eskortert av andre amerikanske og sør-koreanske kampfly. Det var en ikke spesielt subtil advarsel til Nord-Korea i den tilspissede situasjonen etter diktaturets rakettoppskyting i starten av februar. I går uttalte Sør-Koreas president Park Geun-Hye at nabolandet i nord vil kollapse om det ikke avslutter atomvåpenprogrammet.

 

Ha en fin dag! Følg oss på Facebook om du ikke gjør det fra før. Snart blir vi mer aktive på Twitter også.

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter