Nyhetsbrev onsdag 17. april: Milliarder til Notre-Dame + Svak Frp-måling + Truer med å saksøke Norge

Kor ska vi reis hen? Jo: TIL NORGE: EFTAs overvåkningsorgan truer med å saksøke Norge for å bruke ulovlig lang tid på behandling av søknader om oppholdstillatelse. Personer som er fra et land utenfor EU, men som er gift eller i familie med en EØS-borger, kan søke om oppholdskort for å bo og jobbe i Norge. Flertallet av søknadene blir imidlertid ikke behandlet innen seksmånedersfristen, som er nedfelt i direktivet som regulerer retten til fri bevegelse for EØS-borgere og deres familiemedlemmer. Overvåkningsorganet ESA mener Norge «konsistent og systematisk» bryter seksmåndersgrensen og har gitt myndighetene frist til 26. april for å «levere sine observasjoner» - hvis ikke vil de stevne Norge inn for EFTA-domstolen. Verken UDI eller Arbeids- og sosialdepartementet vil imøtegå kritikken overfor NRK, men bekrefter at de jobber med et svar til ESA. TIL VENSTRESIDEN: Partiledelsen i Rødt hevder de verken styrer eller (med ett unntak) kjenner til hvilke anonyme personer som står bak facebooksiden Lilletinget, som har nådd 28 000 følgere ved å angripe regjeringen med vitser og memer, og blant annet pådratt seg Høyres vrede. Det finnes flere norske Facebook-sider med titusener av følgere som sprer politisk stoff uten at personene bak tilkjennegir seg. Om det er problematisk? «Dessverre er det dagens realitet at mange dropper å lese nyheter og holder seg til overskrifter og clickbait. Dette er en utvikling som ikke kan tillegges oss», forsvarer de anonyme administratorene bak Lilletinget seg. Les vår sak her. TIL HØYRESIDEN: Fremskrittspartiet går ned...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.