Kor ska vi reis hen? Jo:

TIL NORGE: EFTAs overvåkningsorgan truer med å saksøke Norge for å bruke ulovlig lang tid på behandling av søknader om oppholdstillatelse. Personer som er fra et land utenfor EU, men som er gift eller i familie med en EØS-borger, kan søke om oppholdskort for å bo og jobbe i Norge. Flertallet av søknadene blir imidlertid ikke behandlet innen seksmånedersfristen, som er nedfelt i direktivet som regulerer retten til fri bevegelse for EØS-borgere og deres familiemedlemmer. Overvåkningsorganet ESA mener Norge «konsistent og systematisk» bryter seksmåndersgrensen og har gitt myndighetene frist til 26. april for å «levere sine observasjoner» - hvis ikke vil de stevne Norge inn for EFTA-domstolen. Verken UDI eller Arbeids- og sosialdepartementet vil imøtegå kritikken overfor NRK, men bekrefter at de jobber med et svar til ESA.

TIL VENSTRESIDEN: Partiledelsen i Rødt hevder de verken styrer eller (med ett unntak) kjenner til hvilke anonyme personer som står bak facebooksiden Lilletinget, som har nådd 28 000 følgere ved å angripe regjeringen med vitser og memer, og blant annet pådratt seg Høyres vrede. Det finnes flere norske Facebook-sider med titusener av følgere som sprer politisk stoff uten at personene bak tilkjennegir seg. Om det er problematisk? «Dessverre er det dagens realitet at mange dropper å lese nyheter og holder seg til overskrifter og clickbait. Dette er en utvikling som ikke kan tillegges oss», forsvarer de anonyme administratorene bak Lilletinget seg. Les vår sak her.

TIL HØYRESIDEN: Fremskrittspartiet går ned 0,6 prosentpoeng og får bare 10,0 prosent oppslutning på en stortingsvalgsmåling utført av Sentio for Amedia/Nettavisen – ifølge Sentio den svakeste landsomfattende målingen for partiet siden mars 2015. Det er en uke siden Opinion Perducos måling for Dagsavisen, Fri Fagbevegelse og Fagbladet ga Frp et katastrofalt resultat på bare 3 prosent oppslutning i Oslo. På de andre landsomfattende meningsmålingene som er tatt opp i april har Frp ifølge Poll of polls ligget mellom 10,1 (Respons Analyse/VG 6. april) og 11,9 (Norstat/NRK 3. april) prosent oppslutning. På den nye Nettavisen-målingen går for øvrig Høyre tilbake tilbake 1,4 prosentpoeng til 23,2. Størst fremgang har Senterpartiet, som får 15,4 prosent oppslutning, og partiene i den forrige rødgrønne regjeringen (Ap+SV+Sp) hadde dermed hatt rent flertall på Stortinget hvis et stortingsvalg hadde tilsvart resultatet på målingen.