Nyhetsbrev onsdag 14. mars: Storbritannia utviser 23 russiske diplomater + Ap sier ja til Acer

DIPLOMATISK KRISE: Storbritannia utviser 23 russiske diplomater som reaksjon på nervegift-angrepet på britisk jord. (Alle regnes som fordekte etterretningsagenter). Statsminister May kunngjorde i talen at britene også suspenderer all direkte dialog med Russland på høyere nivå (inkludert en tidligere invitasjon til utenriksminister Sergej Lavrov om offisielt London-besøk). Alle ministre, representanter for kongehuset (og sannsynsligvis andre VIP-er) boikotter sommerens fotball-VM i Russland. May varsler også finansielle sanksjoner og lovtillegg som foreløpig ikke er spesifisert (så langt jeg har fått med meg), i tillegg til at hun gjør et poeng av at det er satt i gang tiltak som ikke vil bli offentliggjort. De omfattende straffereaksjonene kommer etter at Kreml det siste døgnet har trappet opp ordkrigen i stedet for å forholde seg til Theresa Mays tidsfrist for å gi en forklaring på attentatet på eks-dobbeltagenten Sergej Skripal og datteren hans. Like før Mays orientering for parlamentet, ble det kjent at Storbritannia har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd om saken. (Der Russland vil bli skjelt ut for åpne kameraer, presumptivt). Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her! Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started». LISTHAUG-GATE, DAG 6:

  • Partiet 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.