«DRAPSLAG» I PRIVATFLY: Den gradvis mer plausible anklagen mot Saudi-Arabia er vanskelig å ta innover seg: Sendte virkelig regimet et 15 mann stort attentat-team til Istanbul for å overfalle Jamal Khashoggi inne i Saudi-Arabias eget konsulat? Det har nå gått over en uke siden den regimekritiske journalisten gikk inn i den diplomatiske stasjonen for å hente skilsmissepapirene sine, uten at det finnes spor av at han kom ut igjen. I går kveld ble det kjent at amerikansk etterretning skal ha fanget opp kommunikasjon mellom saudiske tjenestemenn som diskuterte å ta Khashoggi til fange. Samtidig kommer det stadig flere detaljer om gruppen av saudiere som kan ha utført et drap eller kidnapping. Mennene reiste fra Riyadh til Istanbul i to privatfly bare timer før forsvinningen og dro fra Tyrkia igjen samme dag. Den tyrkiske avisa Saba, som står president Erdogan nær, har i dag publisert bilder og navn på hver enkelt av saudierne.
Saudia-Arabias ambassadør i USA hevder landet ikke aner hvor regimekritikeren har blitt av og at de er bekymret for ham, men det koker i det internasjonale diplomatiet: Hvordan skal USA og andre vestlige land med bånd til Saudi-Arabia reagere hvis det autoritære kongedømmet har myrdet en kritisk røst i utlandet uten engang å skjule hvem som sto bak?

KVOTEKLUSS: Altså, dette nevnte vel ikke Venstre da de jublet for gjennomslag for økning i antallet kvoteflyktninger i statsbudsjettet mandag: Tallet på 3000 er et tak som inkluderer relokaliseringsflyktninger fra EU, og Frps Jon Helgheim fronter nå at «økningen» er lavere enn enn gjennomsnittet de siste fire årene, som er 3110. På Twitter argumenterer statssekretær Sveinung Rotevatn (V) med at EU ikke er enige om en relokaliseringsmekanisme og at det derfor «etter alle solemerker» vil dreie seg om 3000 overføringsflyktninger fra FN.

PEST, KOLERA, MILJØPARTIET: De svenske regjeringssonderingene står fremdeles bom fast. I dag er det Centerpartiet-leder Annie Lööfs flørt med Miljöpartiet og misnøye med Moderaterna-leder Ulf Kristerssons opptreden som er snakkisen, uten at det ser ut til å løse noe.