Nyhetsbrev mandag 9. april: Barnefamilier gasset i hjel i Syria – Hva gjør Trump nå?

BARNEMORDERNE: Hvor svakt og maktesløst kommer «det internasjonale samfunnet» til å reagere denne gangen? Det er ikke klarlagt om det er den Russland-allierte krigsforbryteren Bashar al-Assads styrker som sto bak angrepet med kjemiske våpen i Douma på lørdag, men bildene av livløse barn hulter til bulter med sine slektninger, og småunger som gisper etter luft mens de får førstehjelp, minnet om de andre gangene presidenten har gasset sin egen befolkning med klorgass eller nervegiften sarin. (Den føles som å drukne i sitt eget slim). Flere av ofrene i den beleirede forstaden til Damaskus ser ut til å ha blitt kvalt av gass i sine egne kjellere, etter først å ha søkt tilflukt fra de syriske styrkenes ordinære bombardement.  «President Putin, Russland og Iran er ansvarlige for å støtte dyret Assad. Prisen vil bli høy (...) SYKT!», tvitret Donald Trump i går (i et høyst uvanlig direkte angrep på Kreml). Det ligger i dag an til - nok en gang - krisemøte i FNs sikkerhetsråd, og en eller annen militær respons mot Assad er ventet hvis de vestlige etterretningstjenestene ho...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.