Nyhetsbrev mandag 8. januar: Giske, Støre, Israel, Kirkens Nødhjelp, Theresa May, Sp, Frp

God formiddag! I tilfelle du kommer rett fra oval hytteweekend uten mobildekning: Trond Giske har gått av som Arbeiderpartiets nestleder. Mer om fortsettelsen straks. Først: SISTE: Samtidig som utenriksminister Ine Eriksen Søreide var på offisielt besøk i Israel, ble en norsk bistandsarbeider i går utvist fra landet. Begrunnelsen var påstått misbruk av visum til blant annet «politisk aktivitet», melder Haaretz.  Ifølge israelske myndigheter - som kaller vedkommende «aktivist», har kvinnen gjennom flere år bistått med å skaffe andre personer visum i hjelpeorganisasjonens navn. Disse skal angivelig ikke ha drevet bistandsarbeid men «andre aktiviteter, noen av dem politiske». Kirkens Nødhjelp bekrefter overfor Aftenposten at en av deres medarbeidere er utvist. «Vi vil sterkt bestride anklager om at vår medarbeider gjennom sitt arbeid har lagt til rette for ulovlig innvandring til Israel», sier kommunikasjonssjef Håkon Haugsbø. Utenriksdepartementet i Norge bekrefter at den norske ambassaden har vært i kontakt med israelerne om saken. Varsku: Statsminister Theresa May bytter ut flere av ministrene sine i dag, men Boris Johnson skal være trygg. Må se: Oprah Winfreys tale under Golden Globe-utdelingen (

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.